+31 10 742 01 07 info@clubjoy.nl

IS GROEPSFITNESS INSTRUCTEUR WORDEN IETS VOOR JOU?

jul 1, 2020

Met het groeiende aantal mensen dat gezond wil leven en er fit uit wil zien, is er altijd behoefte aan nieuwe instructeurs met een fris enthousiasme om groepsfitness lessen te doceren. Als jij overweegt om de sprong te wagen, of je kent iemand die dit wil, lees dan onderstaand artikel.

Is groepsfitness instructeur worden iets voor jou?

Het zou kunnen dat je enorm gemotiveerd bent om zelf instructeur te worden door de manier waarop en het enthousiasme waarmee een bepaalde instructeur waarbij je lessen volgt, les geeft. Veel instructeurs, zo niet de meeste, beginnen omdat fitness hun passie is en hun uitlaatklep. Vaak is het niet hun hoofdberoep. De realiteit is dat een deel van de groepsfitness instructeurs een professional is op een totaal ander gebied zoals bijvoorbeeld een advocaat of een leraar in het basisonderwijs. Voor velen kan het lesgeven een mooi bijberoep zijn. Of iemand nu een full- of een parttime instructeur is, groepsfitness instructeurs nemen hun rol als kennisbron, motivator en lesgever erg serieus.

Waar komen nieuwe groepsfitness instructeurs vandaan?

Onder de deelnemers van de groepsfitness lessen is er meestal wel iemand die niet alleen uitblinkt in trouwe opkomst maar ook in uitstraling, de uitvoering van iedere oefening en passie voor fitness. Met een opleiding en de wil om meer te leren is dit vaak precies de persoon die uit kan groeien tot een goede instructeur. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld instructeurs die een dans-achtergrond hebben, hun passie voor fitness heeft hun in de fitnessbranche en in de richting van het lesgeven gestuurd. Andere instructeurs kunnen bijvoorbeeld moeders met een parttime job zijn die van een gezonde en sportieve levensstijl houden en die wat bij willen verdienen. Natuurlijk zijn er ook veel groepsfitness instructeurs die tevens personal trainer zijn en houden van de energie die een groep uitstraalt zodra ze deze tot bewegen motiveren. Bovendien is het geven van groepsfitnesslessen voor PT-ers interessant uit het oogpunt van potentiële klanten die ze tijdens deze lessen ontmoeten. Ook zijn er de studenten die gezondheids- en sportgerelateerde studies doen en tijdens hun studies groepfitness instructeur diploma’s behalen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Hoe begin je met het zoeken naar een baan als instructeur?

Zoals bij veel branches waarbij op mensen gefocust wordt, is het aangaan van zakelijke relaties en netwerken een belangrijke sleutel. Leer instructeurs/trainers kennen in de club waar je zelf sport. Praat met hun voor en na een training en vertel hoe je heet. Zodra je elkaar beter hebt leren kennen, maak je ook kennis met de groepsfitnessmanager of degene die verantwoordelijk is voor het aannemen van personeel.

Vraag wat de vereisten zijn om als instructeur in hun club aan de slag te gaan. Soms wordt je gevraagd om een paar minuten les te geven. Als dat zo is, kies een les of format waar je zelf zeker over bent. Of het nu een step, cycle of een yoga les is, straal zelfvertrouwen uit. Onthoud dat er van een instructeur verwacht wordt dat hij/zij de groep leidt, juist cuet, de oefeningen correct uitvoert plus de bewegingen en muziek op elkaar afstemt.

Fitnessketens plaatsen regelmatig vacatures op hun eigen websites. Bekijk ook regelmatig de Facebook pagina’s van sportclubs bij je in de buurt. Daarnaast zijn er de jobsites waarop werkgevers in diverse sectoren zoals de fitnessbranche hun vacatures plaatsen.

Ben je na het lezen van bovenstaand artikel gemotiveerd om een opleiding tot ClubJoy instructeur te gaan volgen?

Wie bieden ieder kwartaal diverse basis instructor opleidingen aan. De opleidingen zijn specifiek gericht op de programma’s van ClubJoy en het leren lesgeven met behulp van voor-gechoreografeerde groepslessen.

 

De P van Personeel moet NU de P van Prioriteit worden!

De P van Personeel moet NU de P van Prioriteit worden!

Het is kort voor het weekend. De telefoon gaat. Het is Jeroen Gerats namens Bodylife. Jeroen belt me om me te vertellen dat de deadline van het nummer dat nu voor je ligt in het gedrang komt. Ik vraag ‘m of er vanuit het blad een wenselijk onderwerp is voor dit...

The biggest mind fuck ever: wat doet het met jou?

The biggest mind fuck ever: wat doet het met jou?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Altijd up-to-date!

Wil je op de hoogte blijven van onze events, opleidingen en regelmatig nieuws en updates ontvangen? Schrijf je dan in voor onze maandelijks digitale nieuwsbrief.

Bedankt voor je inschrijving!